Städa kök : Så städar du köket

Letar du efter ett smidigt och effektivt sätt att städa ditt kök på? Vi på Qleanex städfirma helsingborg har städat hundratals kök och delar gärna med oss av våra tips och tricks samt vår checklista för hur vi städar kök! Hos oss kan du även boka hemstädning i helsingborg och omnejd. Tveka inte att höra av dig till oss om du söker efter professionell städhjälp.

Grovstädning av kök steg för steg

Att grovstäda sitt kök kan vara bra att göra någon gång varje år eller 2-3 gånger under året beroende på hur många som bor i hushållet och hur stökigt köket blir. Veckostädar du ditt kök så blir det även oftast inte ett lika stort behov av grovstädning. Så här grovstädar du ditt kök steg för steg.

Steg 1 : Städa utrustningen i köket!

Det första du bör göra vid en grovstädning av köket är att städa all köksutrustning, förutom att städa vitvarorna kan det även vara bra att städa under och runt om dem om möjligt. Det kan vara bra att börja med att städa ur kyl och frys, avfrosta och även rengöra under och bakom kyl och frys om det är möjligt. Du bör i detta steg även rengöra mikrovågsugnen invändigt och utvändigt och göra detsamma med ugnen och spisen. Under grovstädning bör du göra detta på djupet. Nedan kan du läsa mer om hur du rengör din köksutrustning.

Steg 2 : Städa kökets öppna ytor

När du har rengjort din köksutrustning bör du städa och torka av alla ytor, detta gäller diskbänken, matbordet, köksluckor och kökslådor.

Behöver du rengöra kakelfogar i köket finner du tips om det här!

Steg 3 : Ta ut sopor och rengöra kring sophanteringen i köket

Du bör förutom att ta ut soporna även rengöra runt om där du förvarar dina sopor och din kompost om du har en sådan. Detta är viktigt då det annars lätt blir lite av en bakterieodling i den låda eller det skåp som du har dina sopor och din kompost i.

Steg 4 : Rengöra köksgolv

Du bör sist men inte minst rengöra golven i köket, då man ofta har något matspill under spis och diskbänk är det bra att även skura köksgolvet efter att du har dammsugit. 

Veckostädning av kök

För att hålla god hygien av köket bör du städa ditt kök varje vecka, detta är viktigt då maten lagas i köket och vi bör ha god hygien kring köket för att undvika att få i oss bakterier.

Detta bör ingå i veckostädningen av köket:

  • Rengöring av mikrovågsugn och ugn invändigt
  • In och utvändig rengöring av utrymme där sopor förvaras.
  • Rengöring av köksbänk, diskbänk, spis och kakelvägg.
  • Avtorkning av fläckar på vitvaror, köksfläkt och köksluckor.

Vill du ha hjälp med din veckostädning av köket? Vi på Qleanex hjälper dig gärna med hemstädning i Helsingborg. Vi är en professionell städfirma i Helsingborg med flera års erfarenhet av städning och utför gärna din veckostädning effektivt till ett bra pris!

få en kostnadsfri offert

Fyll i vårt formulär och berätta vad du behöer hjälp med så återkommer vi med en offert till dig.

Snabboffert (sidebar)

Kunduppgifter