Solcellstvätt

Solcellstvätt qleanex

Nöjda kunder, kvalitetstjänster, effektivitet och professionalism är några nyckelord som utmärker oss som företag. Sedan vi etablerades har vi strävat efter att finns där för våra kunder i både stora och små städprojekt. Vi erbjuder alltså en variation av rengöring och städning. Här på vår hemsida hittar du alla tjänster vi erbjuder. En av våra mer eftertraktade städtjänster är solcellstvätt. Vi erbjuder alltså rengöring av dina solpaneler i syfte av att du inte ska behöva klättra på takpannorna själv när dina solceller är i behov av rengöring. Vi tar hand om detta eftersom vi besitter lång erfarenhet inom solcellstvätt och känner till de trygga och effektiva sätten att tvätta solceller på. Om du har solceller och önskar rengöring av dem, oavsett vart du är eller vart dina solpaneler är placerade så hjälper vi dig med den mest noggranna och kvalitativa tvättningen. Välkommen till oss på Qleanex!

Varför tvätta solceller?

Du kanske undrar varför tvätta solceller är viktigt? Sanningen är att det finns flertalet anledningar till att tvätta solceller. Exempelvis, vinkeln på tak och även mark-placerade solpaneler riskerar att samla fågelspillning, smuts, och damm som inte kan göras rent av endast regnvatten. Fortsättningsvis, minskar mängden ljus som når cellerna i solpanelen vid en smutsig yta, som i sin tur reducerar solpanelens effektivitet. Det finns dessutom undersökningar som visar på att energiförlusten kan uppgå till 20% med smutsiga solpaneler. Detta innebär att den planerade avkastningen som du räknat med när du investerade i solcellerna kan bli förlängd. Av alla dessa anledning är det därför avgörande att tvätta solceller med jämna mellanrum.

Varför regnvatten inte kan rengöra solceller

Regnvatten kan skölja bort lite ytlig smuts från solcellerna. Hursomhelst, går det inte att få bort all smuts som samlas på solpanelerna då smutsen är för tjock eller fast för att lite regnvatten ska få bort det. Se på dina fönster exempelvis, eller vindrutan på bilen, det blir inte rent när det regnar. Smutsen läggs på och blir ingrodd till slut och fastnar. Precis så fungerar det på dina solpaneler. Om smutsen förblir kan detta i sin tur minska effektiviteten hos solcellerna. Det är därför viktigt att putsa dina solpaneler med jämna mellanrum.

Hur du inte bör tvätta solpaneler

Det kan också vara fördelaktigt att känna till ett par saker du inte bör göra när du ska tvätta solpaneler. Dessa är några exempel:

 • Undvik högtryckstvätt. Det kan orsaka mikrosprickor i glaset.
 • Undvik kemikalier, inte ens Yes. Ny beläggning med smuts kan bildas då.
 • Undvik vanligt vatten. Vatten innehåller kalk och andra mineraler som fastnar på ytan.
 • Undvik skarpa verktyg.

Hur vi utför rengöring av solpaneler

 • Användning av Ultrarent Vatten
  Ultrarent Vatten är alltså vatten som har blivit renat från allt kalk och mineraler som vatten vanligtvis innehåller. I kombination med bearbetning av mjuka borstar blir rengöringen skonsam och väldigt effektiv som dessutom försvårar för ny smuts att få fäste.
 • Kemikalier-Fri Tvätt
  Det ultrarena vattnet absorberar smuts och damm från ytan och för bort det när det rinner av, i syfte att fylla på förlorade mineraler efter applicering. Resultatet är att ytan är helt ren, fri från smuts eller ränder, utan användning av några kemikalier.
 • System med lågtryck
  För att inte förstöra solpanelerna används ett lågtryckssystem för att tvätta solpaneler. På detta sätt undviks eventuella skador på solcellerna.

RUT

RUT avdraget gäller allt kring Rengöring, Underhåll och Tvätt. När du tvättar solceller hos oss får du tillgång till RUT på upp till 50% av kostnaden. 

Fast pris

Vid solcellstvätt ingår RUT : Vi tvättar dina solpaneler upp till 40st, och max 2 våningshus till fast pris om 2799 kr. Om du har solpaneler med andra förutsättningar än ovan eller om du har företag/BRF så kontakta oss för en offert.

Bästa rengöring av solceller på Qleanex

Om du har solceller kan du lita på att du behöver göra rent dessa med jämna mellanrum. Vi kan erbjuda bästa rengöring av solceller på Qleanex. Vi har lång erfarenhet av att tvätta solceller och vet därför vad som bör undvikas i sammanhanget men också vad som fungerar bäst för att göra rent dessa solpaneler så snabbt och effektivt som möjligt, dessutom till ett säkert och förmånligt pris! Om du är i behov av rengöring av solceller kan du boka eller kontakta oss för en offert redan idag!

få en kostnadsfri offert

Fyll i vårt formulär och berätta vad du behöer hjälp med så återkommer vi med en offert till dig.

Snabboffert (sidebar)

Kunduppgifter