Rutavdrag Städning och Städhjälp

RUT-avdraget är en viktig del av det svenska skattesystemet som möjliggör för privatpersoner att minska kostnaderna för hushållsnära tjänster, detta inkluderar städtjänster som sådana från oss på Qleanex. Det här avdraget tillåter konsumenterna att dra av 50% av arbetskostnaden direkt på fakturan när de anlitar ett företag för hushållsnära tjänster som utförs i hemmet eller i dess omedelbara närhet. Maxbeloppet som får dras av är upp till 75 000 kronor per person och år, vilket gör tjänster som städning mer tillgängliga och överkomliga för en bredare del av befolkningen.

Du kan läsa mer om vad som gäller för RUT-avdraget på skatteverket.

Rut och städbranschen

Att använda RUT-avdraget för städning innebär inte bara en ekonomisk besparing för kunden, utan bidrar även till en ökad efterfrågan på professionella städtjänster. Detta stödjer tillväxten av seriösa företag inom städbranschen och bidrar till skapandet av fler arbetstillfällen. Dessutom främjar det användningen av registrerade och skattskyldiga företag, vilket motverkar svartarbete och säkerställer att arbetet utförs under trygga och rättvisa förhållanden.

Krav för att använda rut vid städning

För att dra nytta av RUT-avdraget behöver kunden och städfirman komma överens om villkor, material och kostnader. Det är viktigt att kunden betalar tillräckligt med skatt för att kunna utnyttja avdraget och att betalningen för tjänsten inte görs med kontanter, vilket är ett krav sedan 1 januari 2020. Priserna för städtjänster anges ofta efter avdraget, vilket gör det enklare för konsumenterna att förstå den faktiska kostnaden för tjänsten.

Genom att erbjuda tjänster som är berättigade till RUT-avdrag, kan städföretag som oss Qleanex inte bara locka fler kunder genom att erbjuda mer överkomliga priser, utan också bidra till att upprätthålla höga standarder inom branschen och stärka förtroendet mellan företag och konsumenter. Det är en vinst för både kunder och företag, samt för samhället i stort genom att främja laglig sysselsättning och kvalitetssäkrade tjänster.

Använda RUT hos Qleanex

När du anlitar oss för städtjänster så får du självklart tillgång till RUT-avdraget direkt på fakturan, vi ger dig en transparent och tydlig prissättning som gör det enkelt för dig som kund att få billig städning genom att slippa det administrativa och tidskrävande arbetet som det kan innebära att nyttja rut på egen hand.

Hur påverkar RUT priset för städning?

Rut påverkar priset för städtjänster genom att ge dig ett avdrag på 50% av arbetskostnaden för tjänsten. Detta innebär alltså att arbetskostnaden som tas när du anlitar en städare blir halverad och den andra halvan får du betalt från den skatt som du redan betalat till skatteverket.

Exempel på hur rut kan sänka kostnaden för städtjänster

Låt oss säga att Stina söker efter städhjälp för sitt radhus på 95 kvm och anlitar en städfirma som tar betalt 50 kr/kvm. Utöver detta så tillkommer en utkörningsavgift från städfirman på 300 kr och 150 kr i materialkostnad.

Innan rut blir priset för städningen då: 5200 kr
50 * 95 = 4750 kr (Arbetskostnad)
300 + 150 = 450 kr (Fasta kostader)

Efter RUT kostar städningen för Stina endast: 2825 kr
4750 / 2 = 2375 kr (Halverad arbetskostnad)
300 + 150 = 450 kr (Fasta kostnader)

RUT-avdraget ger dig alltså stora besparingar på dina städtjänster och gör det möjligt att få professionell städning till det bästa priset.

(Observera att priserna per kvm inte representerar våra städtjänster. Våra kvadratmeterpriser ligger i genomsnitt mellan 25-30 kr per kvadratmeter efter RUT och våra tjänster och offerter är alltid skräddarsydda efter era behov.)

Kontakta oss för städning med tillgång till RUT

Hos oss på Qleanex hittar du kvalitetsstädning till det bästa priset och vi är ett seriöst företag som är godkänt för F-skatt och kan utföra alla städjänster du behöver med tillgång till rutavdraget direkt på fakturan. Oavsett om du söker hemstädning, flyttstädning eller tjänster som fönsterputsning och golvvård så har vi utrustningen, kunskapen och tjänsterna för dig!

Kontakta oss redan idag för den bästa städhjälpen i Helsingborg!

Snabboffert (sidebar)

Kunduppgifter