Rengöra Silver

Är du frustrerad över att ditt vackra silver har förlorat sin lyster? Oroa dig inte, vi är här för att hjälpa till. Silver, med sin eleganta och klassiska utstrålning, är verkligen något speciellt i varje hem. Men som allt annat kräver det en viss mängd omsorg för att behålla sin glans. Idag tänkte vi dela med oss av en enkel steg-för-steg-guide om hur du bäst rengör ditt silver. Så låt oss dyka rakt in!

Steg 1: Identifiera ditt silver

Innan du börjar rengöra ditt silver, se till att det verkligen är äkta silver. Ett snabbt sätt att göra detta är att leta efter märken som 925, Sterling eller S/S. Om du inte kan hitta några sådana märken kan det vara silverpläterat, och då behöver du vara extra försiktig så att du inte skadar ytskiktet.

Stegvis guide om att rengöra silver

Steg 2: Förbered din rengöringslösning

Du kan skapa en effektiv rengöringslösning hemma genom att använda varmt vatten, bakpulver och aluminiumfolie. Fyll en skål med varmt vatten, tillsätt en sked bakpulver och placera sedan en bit aluminiumfolie i botten. Denna lösning kommer att skapa en kemisk reaktion som kan rengöra ditt silver.

Steg 3: Lägg i ditt silver för rengöring

Sänk ner ditt silverföremål i skålen och se till att det är i kontakt med aluminiumfolien. Låt det ligga i skålen i 5 till 10 minuter. Ta sedan upp det och använd en mjuk trasa för att torka av det. För envisa fläckar, kan du skapa en pasta av bakpulver och vatten och använda en mjuk tandborste för att skrubba försiktigt.

Steg 4: Skölj och torka

Skölj ditt silverföremål under kallt vatten för att ta bort alla rester av rengöringslösningen och torka det sedan noggrant. Det är viktigt att du torkar ditt silver ordentligt för att undvika vattenfläckar.

Steg 5: Polera ditt silver

För extra glans, kan du använda en speciell silverpoleringsduk. Gnugga försiktigt på silverföremålet med duken för att återställa dess lyster. Du kan även putsa silver med ketchup. Du tillsätter enkelt ketchup på silverföremålet och låter det verka i en kvart. Därefter kan du putsa tills lystern återkommer i silverföremålet och skölja av det eller torka rent det med en trasa. 

Underhåll av ditt silver behöver inte vara svårt!

Följer du dessa steg kommer ditt silver att behålla sin skönhet och glans i många år framöver. Tack för att du läste! Om du har några frågor, tveka inte att kontakta oss här på Qleanex. Vi är alltid här för att hjälpa till med alla dina städbehov.

Tills nästa gång, håll det skinande!

Behöver du hjälp med din städning?

Om du behöver hjälp med din städning så hjälper vi på Qleanex dig mer än gärna! Vi agerar som städfirma Helsingborg, Städfirma Lund, Städfirma Malmö och fler områden. Kontakta oss på email eller chatta med oss här på sidan om du har några frågor! 

få en kostnadsfri offert

Fyll i vårt formulär och berätta vad du behöer hjälp med så återkommer vi med en offert till dig.

Genom att fylla i formuläret godkänner du att QLEANEX AB behandlar dina uppgifter.