Rengöra Mässing

Välkomna till en ny post på vår populära städtipsblogg. Idag ska vi ge er en praktisk guide om hur man bäst rengör mässing. Mässing, med sin glänsande guldfärgade ton, kan verkligen ge en känsla av lyx och tidlös elegans till ditt hem, men utan rätt underhåll kan den förlora sin lyster. Oroa dig inte, med Qleanex vid din sida, kommer vi att visa dig hur du tar hand om dina mässingsföremål steg för steg.

Steg 1: Identifiera din mässing

Först och främst, se till att det föremål du ska rengöra verkligen är mässing. Ett enkelt sätt att göra detta är att ta en liten magnet och se om den fastnar på föremålet. Om den gör det, så är det inte äkta mässing.

Rengör din mässing, indentifiera din mässing med en magnet

Steg 2: Förbered din rengöringslösning

Blanda en lösning av lika delar vitt vinäger och salt. Denna naturliga rengöringslösning är effektiv för att ta bort smuts och återställa glansen i mässing. Förutom effektiv är även denna rengöringslösning skonsam för miljön. 

Steg 3: Applicera lösningen

Använd en mjuk trasa eller svamp för att applicera rengöringslösningen på ditt mässingsföremål. Gnid försiktigt för att undvika att skrapa ytan. Om du stöter på några särskilt envisa fläckar, låt lösningen sitta kvar en stund innan du fortsätter att gnugga.

Steg 4: Skölj och torka

Skölj föremålet med varmt vatten, se till att all rengöringslösning är borta. Använd sedan en torr och mjuk trasa för att torka det noggrant. Det är viktigt att torka mässing ordentligt eftersom vatten kan orsaka fläckar och korrosion.

Steg 5: Polera mässingen

För att ge mässing en extra glans, kan du använda en speciell mässingspoleringsmedel. Följ instruktionerna på etiketten för bästa resultat. Efter polering, använd en ren trasa för att ta bort eventuella rester och torka av mässingen till en glänsande finish.

Du kan även använda husmorsmetoden av att putsa mässingen med ketchup. Detta gör du enkelt genom att appliecra ketchup på en poleringstrasa och gnugga ut det över föremålet, låt det sitta i 30 minuter, skölj av och torka rent sen är du klar!

Underhåll av mässing behöver inte vara svårt!

Att underhålla mässing behöver inte vara en utmaning. Med dessa enkla steg återfår du glansen i din mässing. För mer städtips och råd, glöm inte att kolla in våra tidigare blogginlägg och följ Qleanex på våra sociala mediekanaler. Här på Qleanex strävar vi alltid efter att hjälpa dig hålla ditt hem glänsande och rent!

Lycka till med din mässingrengöring!

Behöver du hjälp med din städning?

Om du behöver hjälp med din städning så hjälper vi på Qleanex dig mer än gärna! Vi agerar som städfirma Helsingborg, Städfirma Lund, Städfirma Malmö och fler områden. Kontakta oss på email eller chatta med oss här på sidan om du har några frågor! 

få en kostnadsfri offert

Fyll i vårt formulär och berätta vad du behöer hjälp med så återkommer vi med en offert till dig.

Snabboffert (sidebar)

Kunduppgifter