Enkla sätt att Rengöra Fönster

Fönster är våra hus ögon. Det är genom våra fönster som solljuset kommer in och lyser upp våra hem. Det innebär dock att det också framgår hur smutsiga våra fönster kan vara, samt hur snabbt dem kan bli smutsiga.

Därför kan det vara bra att ha som rutin att rengöra fönsterna regelbundet så att det ser rent och snyggt ut hemma. Det finns mycket som kan göra våra fönster smutsiga, exempelvis gatudamm, pollen, regn och annan smuts. Detta gör dina fönster solkiga. Det är naturligtvis inte den roligaste delen inom städningen men ack så nödvändigt. Resultatet efteråt gör det hela värt det dock.

Att ha rena fönster skapar ett helhetsintryck i rummet och gör att det ser rent och välstädat ut. Om du använder rätt teknik och har rätt utrustning behöver inte städandet bli så jobbigt. Det går enklare då och blir mer effektivt. Du kan läsa mer om våra tips och tillvägagångssätt för hur du bäst rengör fönster, här på vår sida hos oss på Qleanex.

Rengör fönster med egen fönsterputs

Det är faktiskt inga svårigheter att göra din egen fönsterputs. Det finns flertalet rengöringsmedel att köpa men i de flesta fallen blir det bästa resultatet med helt vanligt diskmedel. Det fungerar på samma sätt som när du gör rent dina dricksglas, som när du putsar dina fönster med hjälp av diskmedel.

Detta kommer med många fördelar. En av dessa fördelar är att de allra flesta människor alltid har diskmedel i sina hushåll vilket innebär att du inte behöver skaffa något specialmedel. Dessutom gör diskmedlet det enklare att använda gummiskrapan mot rutan. Den glider alltså lättare och mer friktionsfritt. Det du kan prova är att blanda två matskedar diskmedel i en hink med varmt vatten. På så sätt får du bort fläckar enkelt och smidigt.

En annan lösning är att putsa fönster med ättika. Du kan fylla en hink med vatten och tillsätta ett par matskedar diskmedel och ett par deciliter ättika. Den hjälper till att lösa upp ingrodd smuts. Detta bidrar till att få dina fönster rena med ett skinande resultat.

 

Rengöra fönster

Tvätta fönster från tuffa fläckar

När du väl ska tvätta fönstret kan det vara bra att ha några saker i åtanke. Exempelvis, kan det vara bra att låta rutan vara riktigt blöt innan du använder fönsterskrapan. Det är även viktigt att använda rätt verktyg och att utföra dessa steg i tur och ordning. Det är inte många steg som behöver följas när du ska rengöra ditt fönster. Efter att ha följt nedanstående lista ett par gånger, kommer processen att komma per automatik. Läs mer om exakta steg nedan:

1. Blanda ett par matskedar diskmedel, ett par deciliter ättika i en hink med varmt vatten.

2. Blöt fönsterrutan med vatten med en trasa. Gnugga på fläckar och putsa fönstret.

3. Dra med en fönsterskrapa uppifrån och ner så att den föser bort vattnet. Efter varje gång kan du

4. torka av gummit på skrapan med en trasa.

5. Torka av glaset närmast fönsterkarmen med trasan.

6. Slutligen kan du avsluta med att torka av fönsterblecket på utsidan med en gammal trasa. 

Genom att följa dessa stegen kan vi garantera dig om ett rent och fint fönster. Det kan dock upplevas något tidskrävande eller energitagande för somliga. Om så är fallet, är det även möjligt att vända sig till en städfirma. Vi på Qleanex är en städfirma i Helsingborg och agerar även som en städfirma i Malmö, vi besitter lång erfarenhet inom området och utför rengöring av fönster effektivt och snabbt. En del väljer att göra så för att de antingen inte har tid, lust eller kunskap i hur man bäst rengör sina fönster. Då är det inget fel att överlämna jobbet till oss som är experter inom området!

Tips till dig när du ska rengöra dina fönster

  •  Vänta med fönsterputsning tills din gata har blivit städat så det inte flyger vägdamm eller annan smuts från sopbilen. 
  •     Rengör en ruta i taget i stället för att blöta flera rutor på en och samma gång. 
  •     Tvätta en ruta i taget i stället för att blöta flera rutor samtidigt. 
  •     Putsa inte fönster i direkt solsken, då solen gör att tvättvattnet torkar innan du hinner skrapa och det bildas ränder. 
  •     Använd luddfria trasor vid fönsterputs så att de inte tussar av sig på rutorna. Det går bra att använda gamla bomullslakan exempelvis. 
  •     Slutligen kandet vara bra att även ha en skaftförlängare eller stege om du ska rengöra

fönster som är högre upp, som du kanske inte når från golvet eller marken. Då kan det vara fördelaktigt att ha en skaftförlängare eller stege då du kan putsa längre upp än armarna når.

 

Rengöra fönster med Qleanex

Vi på Qleanex är erfarna fönsterputsare och utför arbetet professionellt och effektivt. Vi gör även detta till ett förmånligt pris. Vi jobbar med rätt utrustning samt ultrarent vatten, helt utan miljöfarliga kemikalier. Det är destillerat och därför miljövänligt då det inte blir några efterlämnade orenheter som bildar fläckar på fönsterna såsom kalk, järn, eller salter. Efter att rutan har putsats med det ultrarena vattnet torkar ytan av sig själv. Genom att vända dig till oss kan du spara tid och energi genom att överlåta rengöringen av dina fönster till oss. Detta är en efterlängtad tjänst bland våra kunder. Kontakta oss redan idag så kan vi boka in en tid för rengöring av dina fönster!

Läs mer om vår fönsterputsning i Helsingborg, Fönsterputsning i Malmö och Fönsterputsning i Lund. 

Välkommen till oss på Qleanex!

Om du behöver hjälp med din städning så hjälper vi på Qleanex dig mer än gärna! Vi agerar som städfirma Helsingborg, Städfirma Lund, Städfirma Malmö och fler områden. Kontakta oss på email eller chatta med oss här på sidan om du har några frågor! 

få en kostnadsfri offert

Fyll i vårt formulär och berätta vad du behöer hjälp med så återkommer vi med en offert till dig.

Snabboffert (sidebar)

Kunduppgifter